Skip to the content

INFORMATION OM LOPPET 2020


FRÅN TORSDAG 13 AUGUSTI KL 12:00 (första tid för start)
TILL LÖRDAG 22 AUGUSTI KL 18:00 (sista tid för målgång)

Start och Mål: Västervikstorget- centralt beläget i Strängnäs i anslutning till Strängnäs Gästhamn.

Starttider 10,0 km 

Från 13 augusti 2020 kl 12:00 med sista målgång 22 augusti kl 18:00

Starttider 5,4 km 

Från 13 augusti 2020 kl 12:00 med sista målgång 22 augusti kl 18:00

Starttider 2,6 km 

Från 13 augusti 2020 kl 12:00 med sista målgång 22 augusti kl 18:00

Starttider 1,3 km 

Från 13 augusti 2020 kl 12:00 med sista målgång 22 augusti kl 18:00

Banmärkning
Banorna kommer att vara tydligt färgmärkta, på lyktstolpar och separata pinnar. På vissa platser kompletterar vi med pilar/skyltar, särskilt där banorna delar sig.

Daglig tillsyn kommer att ske, men om du upplever något problem med märkning så är vi tacksam för ett meddelande om detta, gärna via e-mail till strangnasstadslopp@smol.se eller sms till banansvariga Dag Sundin, tel 070-5656850.

 

Deltagande
Strängnäs Stadslopp är ett motionslopp, vilket innebär att ingen klubbtillhörighet krävs, alla är välkomna att delta!

Deltagande sker på egen risk och med eget ansvar för att gällande försäkring finns vid ev. skada.

OBS! Ingen trafikkontroll sker i år från arrangörernas sida, deltagarna uppmanas att följa gällande trafikregler och att visa hänsyn, MYCKET VIKTIGT!

Klassindelningar slopade
I år gör vi det lite enklare i och med att vi inte kan arrangera Strängnäs Stadslopp med att alla samlas på samma dag och genomför loppet. Därför kör vi i år bara med 4 olika kategorier, en per bana/banlängd. Vi hoppas att ni alla har förståelse för detta.

Tidtagning
Sker på samtliga banor via appen RaceONE.

FÖRBEREDELSER FÖR DITT LOPP

 1. Ladda ner appen RaceONE
 2. Sök upp Strängnäs Stadslopp i appen

START AV DITT LOPP

 1. Sök upp Strängnäs Stadslopp i appen
 2. Välj din distans
 3. Klicka på ”Jag är deltagare” (OBS! Du behöver inte ange något startnummer)
 4. Leta upp dig själv bland deltagarna (OBS! Du behöver inte ange något startnummer)
 5. Klicka på ”Kör”
 6. Kontrollera att du har bra GPS-signal
 7. Tryck på ”Starta” och genomför din bana i din takt

MÅLGÅNG

 1. Tryck på ”Stoppknappen”
 2. Bekräfta att du vill gå i mål (RaceONE avslutar inte ditt lopp automatiskt)

ANNAN REGISTRERING AV DITT LOPP

 1. GPS-filer kan laddas upp under ”Ditt resultat” i RaceONE
 2. Manuell tidtagning (fair play) eller önskan om ”Genomfört” istället för tid? Kontakta oss via hemsidan.

BANSTRÄCKNINGARNA

Nedan kan du se en kartor för resp. banor. Du kan också ladda ner respektive GPX-fil om du använder alternativ tidtagningsutrustning eller kartverktyg som t.ex. Google Maps.

10,0 KM RÖD – FÖRLÄNGD BANA!

Längs med Mälarens strand, ut på Visholmen, förbi Strandbadet, höger längs Mälaren bort till Marina Eldsundsviken. Tillbaka längs Regementsgatan, upp på Skogsvägen till den beryktade backen på Samtingsgatan.

Bergvägen ner för att korsa Tingstugatan, rundning av Gula Rosornas Företagsby för att korsa Eskilstunavägen. Olivehällsvägen följs i sin helhet via gång/cykelbana och sedan går vi in i Vattentornsparken, passerar Södertäljevägen över gångbron för att sedan vika ner mot Resecentrum.

Från Skogshyddan tar vi elljusspåret med tuffa backar, men också med härlig utsikt över Mälaren. Genom Benningeområdet/Europaskolan Rogge. Passering av Finningevägen, ner till gångbron över Järnvägen och sedan följer banan återigen Mälarens strand, via Ångbåtsbron och Östra & Norra Strandvägen tillbaka till målet på Västervikstorget. Förlängd och med några mindre ändringar jämfört med 2019.

Ladda ner kart-filen för sträckan

5,4 KM blå – ny bana!

Längs med Mälarens strand, ut på Visholmen, förbi Strandbadet, höger längs Mälaren bort till Marina Eldsundsviken. Tillbaka längs Regementsgatan, upp på Skogsvägen till den beryktade backen på Samtingsgatan.

Bergvägen ner, sedan vänster nedför Tingstugatan, in på Biskop Thomas väg och via gång/cykelväg över till Samtingsgatan. Korsning av Regementsgatan vid Mälarlunden och Kung Göstas väg ner mot Mälaren. Därefter tillbaka till målet på Västervikstorget.

Ladda ner kart-filen för sträckan

2,6 KM GRÖN

Längs med Mälarens strand, ut på Visholmen, förbi Strandbadet, höger längs Mälaren bort till Mälarlunden och banans vändpunkt. Därefter tillbaka till målet på Västervikstorget. Inga ändringar från 2019.

Ladda ner kart-filen för sträckan

1,3 KM GUL

Längs med Mälarens strand, ut på Visholmen, förbi Strandbadet och tillbaka till målet på Västervikstorget. Inga ändringar från 2019.

Ladda ner kart-filen för sträckan

Anmälningsavgift

50 kr per deltagare. För det får du uppmärkta banor, service i appen RaceONE med tidtagning samt att du kan bjuda in dina vänner att följa ditt lopp, möjlighet att skriva ut diplom från vår hemsida samt att du deltar i utlottning av priser.

För årets virtuella lopp så betalar samtliga deltagare samma avgift, oavsett banlängd.

Prisbordet

Utlottning av priser från våra sponsorer kommer att ske till ca 10% av deltagarantalet per bana. Vinnarna publiceras senast den 24 augusti på Strängnäs Stadslopps hemsida.  Arrangören tar kontakt med samtliga vinnare för att komma överens om hämtning/utlämning av priset.

Strängnäs Stadslopp

Anmäl dig redan idag!

Nu tar vi emot anmälningar till vårat trevliga stadslopp. Vi springer tillsammans för glädje och gemenskap, där alla är inkluderade, för att må bra både som människa och idrottare!